Medewerkers

Mw. S.M. Leenhouts

Mw. S.M. Leenhouts
Huisarts

Na mijn studie geneeskunde in Utrecht heb ik een aantal jaren in diverse
ziekenhuizen als arts-assistente gewerkt om verschillende soorten
werkervaring op te doen. Met name deed ik ervaring op bij gynaecologie,
chirurgie en kinderen. Daarna heb ik me gespecialiseerd tot huisarts. In
1992 ben ik als waarnemer (en vervolgens als gevestigd huisarts) gaan
werken in Geldermalsen, in eerste instantie samen met dokter Veldhuizen,
die zijn praktijk wilde delen als opstapje naar zijn pensioen. Intussen
werk ik alweer vele jaren samen met collega Paul van de Langerijt.
Verder heb ik regelmatig dienst op de huisartsenpost in Tiel. Wat mij
trekt in het vak als huisarts is vooral het contact en de gesprekken met
de patiënt, waarbij ik merk dat, in onze hectische maatschappij,
continuïteit in de zorg een belangrijk gegeven is.
Langzamerhand ga ik minder werken, ik ben nu nog 3 dagen per week in de
praktijk. Het werk is niet minder geworden, dus er is een vaste
waarnemer, Vera Gondrie, bij gekomen.
Mijn zoons zijn volwassen en zelfstandig geworden. In mijn vrije tijd
speel ik graag viool, ik hou van tuinieren, wandelen en hardlopen met de
hond.

Dhr. P.J.A.M. van de Langerijt

Dhr. P.J.A.M. van de Langerijt
Huisarts

In Nijmegen heb ik in maart 2000 mijn diploma huisartsengeneeskunde gehaald. Daarna wilde ik me nog niet meteen vastleggen en heb ik bijna 4 jaar in diverse praktijken waargenomen. Eind 2004 kreeg ik behoefte aan een vaste werkplek en ben ik in dienst van de Achterweg gekomen. Het beviel erg goed en na 1 jaar ben ik maatschaplid geworden. Het leuke van het vak huisarts vind ik het generalistische karakter. Je ziet alle leeftijden en ziektes en moet van alles wat weten. Tijdens mijn co-schappen heb ik een half jaar in Tanzania gewerkt. Deze periode heeft bij mij interesse in infectieziekte gewekt en ben ik daarom binnen de praktijk ook actief als traveldoctor. Ik werk net als Marijke 4 dagen per week en draai uiteraard mijn diensten op de huisartsenpost. In mijn vrije tijd heb ik op dit moment mijn handen vol aan de verbouwing van ons huis en onze 2 opgroeiende kinderen. Daarnaast doe ik veel aan sport.

Vera Gondrie

Vera Gondrie
Huisarts in opleiding

Mijn studie geneeskunde heb ik in het prachtige Maastricht gedaan. Na het behalen van mijn bul in 2009 heb ik als arts-assistent gewerkt bij de chirurgie en de spoedeisende hulp. Ik heb ook ruime ervaring in de gynaecologie.
 Van 2013 tot 2017 heb ik in Nijmegen mijn opleiding tot huisarts gedaan, waarvan ik het laatste jaar in deze praktijk stage heb gelopen. Binnen het huisartsenvak heb ik mij nog verder gespecialiseerd in de seksuologie.
Wat ik zo mooi vind aan het huisartsenvak is dat je niet slechts een ziekte behandelt, maar dat je echt een connectie met de persoon erachter kunt maken, en zo symptomen en aandoeningen in een breder perspectief kunt zien.
Ik werk op maandag in deze praktijk, op andere dagen neem ik waar in andere huisartsenpraktijken in de regio Brabant en Gelderland. Ook doe ik diensten op de huisartsenpost in Tiel.
Buiten mijn werk om ga ik regelmatig hardlopen, ik kook en bak graag, en maak veel uitstapjes met mijn man en twee zoontjes.

Wat ik zo mooi vind aan het huisartsenvak is dat je niet slechts een ziekte behandelt, maar dat je echt een connectie met de persoon erachter kunt maken, en zo symptomen en aandoeningen in een breder perspectief kunt zien.

Buiten mijn werk om ga ik regelmatig hardlopen, ik kook en bak graag, en maak veel uitstapjes met mijn man en zoontjes.

Phyllis Veldhuizen

Phyllis Veldhuizen
Praktijkverpleegkundige

Na een loopbaan als verpleegkundige in diverse ziekenhuizen ben ik in 2007 praktijk-ondersteuner geworden bij praktijk de Achterweg. Het aantrekkelijke van dit werk is het continue contact met patiënten en de preventieve zorg voor deze patienten. Mijn rol binnen de praktijk is om zelfstandig chronische patiënten te begeleiden. Hierbij moet men denken aan patienten met diabetes, hart- en longproblemen, botontkalking en dergelijke. ook de speciale zorg voor oudere patienten valt onder mijn taken. Risico-screening en leefstijl-ondersteuning wordt een stseeds belangrijker onderdeel van mijn werk. Ik werk 4 halve dagen per week en een avond per maand. In mijn vrijetijd ben ik druk met 2 puberzonen en wandel graag met de hond. Ook speel ik graag korfbal in wedstrijdverband.

Liesbeth Monhemius

Liesbeth Monhemius
Praktijkverpleegkundige

Na 11 jaar in de land en tuinbouw gewerkt te hebben ben ik in 1996 de opleiding voor praktijkassistente gaan volgen. Na een jaar heb ik mijn diploma gehaald en ben gaan werken in een huisartsenpraktijk  in Ede. In het jaar 2000 is onze oudste dochter geboren en ik heb toen werk in de buurt gezocht. Ik werk nu sinds januari 2003 met veel plezier in Geldermalsen. In 2012 heb ik de opleiding tot praktijk ondersteuner behaald. Samen met Phyllis begeleid ik onze chronische patiënten. Naast het werk in de praktijk ben ik druk met onze 3 dochters.

Nelly Verburg

Nelly Verburg
Praktijkondersteuner GGZ

Sinds 1 oktober 2009 ben ik werkzaam als POH-GGZ (Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg). Zoals de naam van mijn functie al aangeeft, ondersteun ik de huisarts bij patiënten waarbij sprake is (of het vermoeden bestaat) van problemen van psychische of psychosociale aard. De huisarts kan patiënten doorverwijzen naar mij, binnen dezelfde praktijk. Dat betekent een korte lijn tussen mij en de huisarts en dus direct overleg als dat nodig is. Voor patiënten betekent het een snelle en directe verwijzing, zonder rompslomp, voor kortdurende begeleiding/behandeling en/ of vraagverheldering, direct aanvullend op de expertise van de huisarts. In mijn werk probeer ik in te zetten op de gezonde sterke kanten van mensen en hen te ondersteunen bij het 'op het goede spoor' terechtkomen en daarop blijven.
Voordat ik startte als POH GGZ ben ik ongeveer 18 jaar werkzaam geweest als maatschappelijk werkster. Vanuit deze functie werkte ik al intensief samen met huisartsen. In juni 2010 heb ik het diploma behorend bij de functie POH-GGZ behaald. 
In mijn vrije tijd lees en wandel ik graag, o.a. met de hond en mijn vriendinnen. Twee van mijn 3 kinderen studeren en wonen in Utrecht op kamers. Er woont nog een dochter bij ons thuis.   

Angela Menna

Angela Menna
Praktijkondersteuner GGZ

Ik werk sinds november 2013 een dag per week in de praktijk. Werken met mensen is altijd mijn 'ding' geweest. Mensen boeien en blijven boeien. En zij verdienen de beste zorg. Mijn jarenlange werkervaring in de psychiatrie komt van pas in mijn functie als POH-GGZ. Als POH-GGZ geloof ik in de kracht van de mens om zijn/haar problemen, met minimale ondersteuning gedurende korte trajecten, zelf aan te kunnen pakken. In mijn vrije tijd wandel ik veel, kijk ik graag naar goede films en probeer ik af en toe wat tijd voor mijzelf te nemen naast het opvoeden van twee zonen.

Margreet Weijschede

Margreet Weijschede
Praktijkassistente

In 1992 ben ik vanuit Groningen naar Geldermalsen verhuisd met mijn man en 2 zoons. Al snel vond ik een baan als medisch secretaresse bij de maatschap cardiologie in Ziekenhuis Rivierenland. Na bijna 10 jaar vond ik het tijd voor iets anders en startte ik als direktie-assistent bij een firma in medische hulpmiddelen. Sinds 2008 ben ik weer terug in mijn oude vak: doktersassistente.

Tamara van Dijk

Tamara van Dijk
Praktijkassistente

Ik ben sinds 2004 gediplomeerd assistente. voordat ik in 2008 in deze praktijk kwam werken, heb ik 4 jaar  in een gezondheidscentrum in  Utrecht gewerkt.Ik houd mij binnen de praktijk onder andere bezig met de reizigersadvisering. In mijn vrije tijd reis ik graag de wereld rond.

Sanne Boot

Sanne Boot
Praktijkassistente

Sinds februari 2010 ben ik werkzaam als assistente in deze praktijk. Mei 2010 heb ik mijn opleiding succesvol afgerond . In mijn vrije tijd ben ik lekker buiten actief. Op 16 juni 2013 ben ik moeder geworden van mijn prachtige zoon Jesse en op 26 januari 2016 van mijn prachtige dochter Sofie.

Linda van Toorn

Linda van Toorn
Praktijkassistente

Na het behalen van mijn havo diploma ben ik de 3 jarige opleiding tot doktersassistente gaan volgen in Utrecht. In juni 2012 heb ik de opleiding succesvol afgerond en mijn diploma behaald. Ik heb een van mijn stages gelopen in deze praktijk en ben na mijn stage hier blijven werken. Ik werk hier nu drie dagen per week. Naast de patientenzorg ben ik in de praktijk ook druk met de reizigersadvisering, de voorraad, en begeleid ik stagiaires die de opleiding tot doktersassistente doen. In mijn vrije tijd hou ik van reizen en leuke dingen doen. Op 4 september 2013 ben ik moeder geworden van mijn mooie dochter Jevenna.